Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Programın Amacı 

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Programı, insana, topluma ve etik ilkelere duyarlı, kendisine ve çevresine saygılı, mesleğinde yeterlik kazanmış; kendisini sürekli geliştirmeyi hedefleyen; bilimsel düşünme biçimini benimseyen; farklı düşünce ve kültürlere açık, sağlık sektöründe yer alan kamu kurum ve özel kuruluşlarda Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olarak çalışabilen; diş hekimine yardımcı olabilecek nitelikli, mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış insan gücünü yetiştirmektir.

Unvanı

Programı bitirenlere Ön Lisans diploması verilir. Bu programdan mezun olan öğrenciler Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri unvanı almaktadır.

Görevleri

Ağız ve diş sağlığı teknikerleri; Hekim hastayı muayeneye almadan önce üniteleri hazır hale getirmek, Hekim hastayı muayeneye aldığında hastanın hazırlanmasına yardımcı olmak, Hekimin uygulayacağı tedavi şekline göre gerekli malzemeleri temin etmek, Hastanın tedavisi bittiğinde kullanılan tüm malzemeleri ve üniti dezenfekte etmek ve diğer hastaya uygun hale getirmek, Gün ortasında ve mesai bitiminde sterilizasyona gönderilecek malzemelerin ön yıkamasını yapmak, Sterilizasyondan gelen malzemeleri yerlerine yerleştirmek, Klinikteki malzemeleri kontrol etmek. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Programa Giriş Koşulları

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği programına; YÖK ve ÖSYM kararı baz alınarak öğrenciler yerleştirilir.

Staj Ve Uygulama Süresi

Yüksekokulumuz Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği programı ikinci sınıf öğrencileri 30 (otuz) işgünü zorunlu staj yapmak zorundadırlar. Tüm derslerini veren (başarısız dersi olmayan) öğrenciler ise dönem içinde de staj yapabilirler. Stajlarını üniversitemiz ile afiliye (Birlikte Kullanım) Protokolü olan Sağlık Bakanlığına bağlı Uygulama ve Araştırma Hastaneleri ilgili bölümlerinde yapacaklardır. Staj değerlendirmesi ve uygulamaları Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi esaslarına göre yapılır.

Program Mezunlarının Başlıca Çalışma Alanları

Bu programdan mezun olan öğrenciler; devlet hastaneleri, diş hastaneleri, üniversite hastaneleri gibi kamu kuruluşlarında, özel kuruluşlarda ve hastanelerde iş bulabilmektedirler.

 

 

 

 
Tarihçemiz

21 Nisan 2020 tarihli, 13.09 sayılı Senato Kararı ile açılmasına karar verilmiş olup, 30 Haziran 2020 tarihli ve 75850160-104.01.02.01-39878 sayılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) yazısı ile açılmasına onay verilmiştir. 2020-2021 öğretim yılında Ağız ve Diş Sağlığı Önlisans Programı eğitimi başlayacaktır.

Akademik Kadromuz

Öğr. Gör. SELCEN ESER MISIR
Öğr. Gör. SELCEN ESER MISIR
Öğr. Gör. ŞEYMA ÇARDAKCI BAHAR
Öğr. Gör. ŞEYMA ÇARDAKCI BAHAR

Çalışma Konularımız

 

1-Hastalara koruyucu diş hekimliği ve uygulamaları hakkında bilgi vermek
2-Hastayı tedaviye hazırlamak ve diş hekimine yardım etmek
3-Sterilizasyon ve dezenfeksiyonu doğru bir şekilde yapmak
4-Endodontik ve restoratif tedavide kullanılan ilaçları hazırlamak
5-Tedavi malzemeleri ve sarf malzemelerini takip etme

Erişim Bilgilerimiz